• -
De verschillende programma's binnen het intermittent vasten

De verschillende programma's binnen het intermittent vasten

Er zijn verschillende methodes die je kan toepassen bij het intermittent vasten. Alles hangt af of je gewichtsbehoud of gewichtsverlies nastreeft. Je moet ook kiezen voor het programma dat het beste bij je past. Het programma moet passen binnen je werk en levensstijl. Een greep uit de mogelijke protocollen:

16:8 vastenmethode

Deze methode komt erop neer dat je gedurende 16 uren niks eet, gevolgd door 8 u dat je wel eet. Als wijze van voorbeeld op dag 1 is je laatste hap om 20 u ’s avonds en je volgende maaltijd zal dan pas op dag 2 om 12u ’s middags zijn. Voordeel is dat deze methode perfect combineerbaar is met de meeste werkschema’s16/8 vasten5:2 programma

In dit protocol zal je 2 dagen per week vasten en weinig tot liefst geen caloriën opnemen. De andere 5 dagen eet je volgens een gezond en evenwichtig voedingspatroon.


5:2 dieet


Voordeel is dat je geen caloriën hoeft te tellen op de niet-vastendagen en dat je ook niet alles hoeft af te wegen. Tricky is wel dat je vooraf goed je 2 vastendagen inplant. Voor iemand met een hectische agenda kan dat soms moeilijk zijn.

Het 5:2 programma met ZERO 3

4:3 programma

Dit programma kan een optie zijn voor obese mensen (BMI > 30) of mensen die op een snellere manier hun afslankdoel willen halen. Nu plan je 3 vastendagen in afwisselend met 4 niet-vastendagen.4:3 dieetBij de laatste 2 programma’s zal je zien dat op een week bekeken er een sterke reductie is in calorie-opname. Als de calorie-opname minder is dan het calorieverbruik resulteert dat in gewichtsverlies. Uiteraard is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je tijdens de niet-vastendageneen evenwichtige inname hebt van de verschillende macro-nutriënten (koolhydraten – eiwitten – vetten). Elke nutriënt heeft immers een specifieke functie naar ons lichaam toe. Leuke tips voor de niet-vastendagen:
  • Streef naar een verhoogde opname van eiwitten via eiwitrijke snacks. Eiwitten zorgen enerzijds voor een betere en langere verzadiging. Anderzijds zorgen eiwitten ook voor het behoud van je spiermassa.
  • Hou de avonden op de niet-vastendagen zo koolhydraatarm mogelijk.

Winkelwagen

0
artikelen
Prijs
Aantal
Totaal
Verzendkosten:
€ 0,00

Betalen

Adresgegevens
Contactgegevens

Login

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens