Onderbroken vasten en eiwitten: de idealde combinatie.
    • -
Eiwitten & onderbroken vasten: de perfecte combinatie

Eiwitten & onderbroken vasten: de perfecte combinatie

We kunnen niet ontkennen dat onderbroken vasten de vorige decennia een trend werd. Misschien ken je iemand die zo’n programma volgt of vind je het zelf een goede en effectieve methode. Het principe is bij elke methode hetzelfde en is tenslotte redelijk eenvoudig: je eet alleen tussen bepaalde tijden en je vast tijdens de rest van je uren. Toch is het belangrijk om op de dagen dat je niet vast je dagelijkse portie eiwitten, vezels, essentiële vetten, vitaminen en mineralen te eten. Die portie eiwitten is van essentieel belang en daar zijn een aantal redenen voor.

Belang van eiwitten
Eiwitten in ons lichaam en in de voeding zijn opgebouwd uit aminozuren. Je zou het eiwit kunnen zien als een ketting en de aminozuren als de kralen. Wetenschappers beschouwen eiwit als een macronutriënt omdat je relatief grote hoeveelheden nodig hebt om gezond te blijven. Daarnaast zijn eiwitten een belangrijk onderdeel in de aanmaak en het onderhoud van elke cel in het lichaam. Dat is ook meteen de reden waarom ze deel moeten uitmaken van je dagelijkse routine. Kortom: eiwitten voeden onze cellen en ons lichaam.

Eiwitten en afvallen
Als je afvalt, is het belangrijk om een calorietekort te creëren. Hierbij is het wel belangrijk om te zorgen voor voldoende eiwitten en gezonde vetten. Het grote voordeel van eiwitten is dat ze weinig calorieën bevatten maar wel veel bouw- stoffen. Als je net start met diëten, moet je lichaam wennen aan de overschakeling van voornamelijk koolhydraten naar eiwitten.

Belangrijkste voordelen van eiwitten

1. Bloedsuiker stijgt niet of nauwelijks
Als je eiwitten eet, heb je minder zin in zoetigheden waardoor je dus minder koolhydraten binnenkrijgt. Hierdoor heb je geen last van schommelingen in de bloedsuikerspiegel wat positieve gevolgen heeft; minder trek in zoet, geen plotselinge eetbuien en geen suikerdip.

2. Goed voor spiermassa
We verbranden zowel vetten als eiwitten wanneer we gewicht verliezen. Door een gebrek aan energie verliezen we ook spieren, maar niet als je eiwitten eet. Een eiwitdieet herstelt de spieren die verloren gaan bij de productie van energie en helpt het lichaam bij herstel.

3. Gezond gewicht behouden
Eiwitten helpen bij de afbraak van koolhydraten in het lichaam. Daardoor vermindert het overtollige lichaamsgewicht met een aanzienlijke marge.

4. Voller en verzadigd gevoel
Eiwit vult sneller en verteert langzamer waardoor je een voller en verzadigd gevoel krijgt dan bij bijvoorbeeld koolhydraten. Hierdoor eet je minder en neem je minder calorieën in. Daarnaast verminderen eiwitten de eetlust omdat ze de aanmaak van een eetlustremmend hormoon stimuleren.

Eiwitten zijn the key to success We kunnen dus wel zeggen dat eiwitten de motoren van ons lichaam zijn. Ze bieden ons tal van voordelen en duwen ons lichaam voort om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Dus ik geef jullie één tip mee: eet voldoende eiwitten!

Winkelwagen

0
artikelen
Prijs
Aantal
Totaal
Verzendkosten:
€ 0,00

Betalen

Adresgegevens
Contactgegevens

Login

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens