• -
Tips bij het uit eten gaan tijdens het afslanken

Tips bij het uit eten gaan tijdens het afslanken

Uit eten gaan kan in alle fases

Waarom zou je jezelf tijdens gelijk welk van de fases wegsteken en het sociale leven vermijden ? Uiteraard heb je besloten om dit programma te vol­gen om je net beter in je vel te voelen en niet om je af te zonderen. Mits een aantal tips kan je makkelijk dit programma uitvoeren en uit eten gaan! 

Indien je buitenshuis gaat eten zijn er een aantal zaken die je moet respecteren in iedere fase: 
  • Koolhydraten zijn niet toegelaten: dus geen brood, aardappelbereidingen, rijst, pasta, cous-cous, of andere zetmelen.
  • Alcohol berperk je hier tot 1 glas champagne/cava of 1 gin tonic. Geen cocktails of fruitsappen.
  • Dessert zijn hier NIET toegelaten. Neem na de maaltijd een tas koffie, groene thee of muntthee (desnoods met een calorie-arm zoetje) zodat je iets warms te drinken hebt wanneer andere zoetigheden veroberen. Eventueel kan je voor jezelf een eiwit softbiscuit meenemen, te gebruiken tijdens je koffiemoment.
Indien je van jezelf weet dat het op restaurant moeilijk voor je is, zorg dan dat je 20 min voor je het restaurant binnengaat, je een eiwitrijke snack eet: bv eiwitreep, eiwitsoep of eiwitrijke tortitos. Je zal zien de voordelen zijn enorm. Indien je moet kiezen voor twee gerechten: kies dan eventueel voor twee voorgerechten. Binnen de voorgerechten vind je makkelijker koolhydraatarme bereidingen. De porties zijn zo ook iets meer passend bij je fase.
Fase 2 eiwitdieet

In deze fase kan je gerechten kiezen met fruit en zuivel in. bv een fruitsalade als dessert zou hier kunnen.

Fase 3 eiwitdieet
Nu mag je een “bewust” deel aan koolhydraten inbouwen in je menukeuze. Bewust betekent keuzes maken: of brood of rijst of aardappel of pasta maar zeker geen puree of frietjes. Kies ook niet voor een pastabereiding waar je weet dat 80% van je bord uit pasta zal bestaan. Als je dan toch zetmelen in je maaltijd inbouwt, laat dan het dessert achterwege of omgekeerd. Belangrijk : let op wat en hoeveel je eet maar vooral geniet. Desnoods compenseer je door die dag iets meer beweging in te bouwen en op de andere eetmomenten duidelijker koolhydraatarm te eten.

Winkelwagen

0
artikelen
Prijs
Aantal
Totaal
Verzendkosten:
€ 0,00

Betalen

Adresgegevens
Contactgegevens

Login

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens