• -
Sitting is 'the new killing'

Sitting is 'the new killing'

Bewegen is energie verbruiken.


Niettegenstaande te weinig bewegen in slechts 20% van de gevallen een oorzaak is van overgewicht, speelt bewegen een grote rol in gewichtsverlies en/of behoud van het even'ge'wicht.

Bijkomende voordelen van bewegen:

  • Om te bewegen heb je energie nodig en dusdanig verbruik je brandstof die niet kan opgeslagen worden in vetmassa. Let wel op want velen gaan plots extreem sporten terwijl ze jaren geleden opgehouden zijn met sporten. Chronisch cardio-sporten zorgt voor de vrijgave van cortisol (stresshormoon). Meer cortisol betekent ook meer lichaamsvet.
  • Dankzij het bewegen verbeter je de doorbloeding in gans je lichaam: verhoging hartslag, warmteontwikkeling, versnelling van de ademhaling,.... (= verhogen van je TDEE) Allemaal hulpmiddelen bij het werkwerken en/of voorkomen van stapelvet.
  • Door te bewegen ga je je gewrichten beter 'smeren', en zo ervoor zorgen dat je makkelijker blijft bewegen, zelfs bij het ouder worden.
Te snel en te veel winnen is een garantie op afhaken

Wandelen is het beste medicijn 'Hippocrates'

Wandelen wordt door velen onder ons als uncool en saai beschouwd, maar diverse recente wetenschappelijke studies tonen aan dat wandelen meerdere voordelen kan geven:

Hippocrates omschreef wandelen al als het beste medicijn
Door te wandelen kan je het risico op chronische ziekten drastisch verlagenWandelen geeft zuurstof aan je brein

Veronderstel je werkt 10 uur per dag achter een computer. Een wandeling van 5 minuten (naar de printer lopen, een drankje halen) voor elke 30 minuten kan geweldige ideeën opleveren. Onderzoek ondersteunt ook het feit dat je hersenen beter werken als je in beweging bent. Wandelen geeft je de luxe om die tijd te gebruiken voor verschillende andere activiteiten. Je kunt niet praten of denken wanneer je sprint.


Je verliest gewicht met lopen

Stel dat je  het aantal stappen per dag vermeerdert met 6000 stappen, want neerkomt op 150 tot 200 calorieën.  Dan kom je jaarlijks aan een extra verbranding van 60.000 calorieën. Wetende dat 1 gram vet  4 calorieën oplevert, kan je met een extra wandeling van 6000 stappen per dag 15 kg vet verbranden.

Wandelen vereist geen vaardigheid, kent geen leeftijdsbarrière en het is gratis

Het vereist geen speciale uitrusting en je hoeft geen  lid te worden van een health club. Alle leeftijden kunnen gebruik maken van de voordelen van wandelen.
De bewegingsdriehoek gezondheidsraad België


Kleine veranderingen in jouw routine kunnen 'het' verschil maken

  • Gebruik de trappen in plaats van een lift wanneer je maar kunt
  • Loop naar de supermarkt als deze binnen een straal van anderhalve kilometer van je huis is
  • Als je kinderen hebt, zorg er dan voor dat je activiteiten kiest waarbij iedereen binnen het gezin  moet bewegen, zelfs als het in huis is
  • Wanneer je tv kijkt, maak er dan een punt van om op te staan en door het huis te lopen als er een reclameboodschap komt
  • Sta recht of loop tijdens het telefoneren.

Winkelwagen

0
artikelen
Prijs
Aantal
Totaal
Verzendkosten:
€ 0,00

Betalen

Adresgegevens
Contactgegevens

Login

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens